Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madlavning og inddragelse

Sundt mad gør maven glad

Sund mad er alt afgørende for børns trivsel. Får de ikke den rette kost er der ikke kræfter til at lege, løbe, hoppe og kravle. Måltiderne skal derfor være sunde og kunne give energi til at opretholde det høje aktivitetsniveau.

Frokosten følger Fødevarestyrelsens anbefalinger, så vi er sikre på, at børnene får den næring, de har brug for.

Sundhed, varieret kost, økologi er alle ting, der lægges vægt på fra Fru Hansens Kælder, hvor vi får maden fra. Vi serverer alle dagens måltider.

Du kan se vores glade smiley på findsmiley.dk 

 

Økologi er vigtigt for os

”Økologiske fødevarer er som udgangspunkt produceret uden brug af sprøjtemidler og kun ganske få tilsætningsstoffer er tilladt i økologiske fødevarer.” – Fru Hansens kælder

Vi er derfor stolte af at have det økologiske spisemærke i sølv, hvilket betyder, at 60-90% af maden er økologisk. Dog er minimum 85% af maden økologisk hver dag.

 

Læringsrum i køkkenet og ved måltidet

Vi inddrager børnene i køkkenet, hvor de kan være med til at skære frugt/grønt, bage boller eller dække borde.

Frokostordningen handler om mere end bare mad. Vi bruger måltidet som et pædagogisk læringsrum, hvor man blandt andet lærer at vente på tur, når maden bliver sendt rundt og derudover skal man selv smøre sin mad og vurdere, hvor meget man kan spise.

Børnene får kendskab til nye madvarer og bliver derved mad-modige. Det er modigt at smage på noget nyt, og børnene er gode til at motiverer hinanden til at smage. Derved skabes der madglæde.